Blogg: Upproret sprider sig

Ikväll har hundratals mejl gått ut till vänner, bekanta och kontakter över hela Sverige. Alla mejlen pekar tillbaka hit till bloggen och till Manifestet. Vi vill att så många som möjligt som berörs av frågan ska reagera och engagera sig.

Och vi berörs ju faktiskt allihop. Med vår unika allemansrätt är landsbygden en tillgång för oss alla, lantbor så väl som stadsbor. Vi kanske inte ser det, men när sydeuropéer kommer hit slås dom av hur man lätt kan hitta stillhet, hur grönt här er och alla märkligt röda hus. Här finns exotiska miljöer att besöka. Och på landsbygden finns också företagen som gör detta möjligt. Men då krävs det också människor som bor på landsbygden, som gör den tillgänglig för besökare, som håller landskapet öppet och skapar varaktiga och stabila verksamheter i sina företag.

Hjälp till och sprid budskapet över vårt land!

Annonser

2 kommentarer

Filed under Landsbygdsupproret

2 responses to “Blogg: Upproret sprider sig

 1. Skulle innevånarna i Ronneby stad, och även kanske Kallinge, visa upp 1/4 av den entusiasm som landsbygdsbefolkningen visar upp för sin bygds bevarande, är jag säker på atthela Ronneby kommun blomstrat.
  De styrande politikernas förakt för oss på landsbygden tycks inte ha några gränser.
  Först går de till val med löften om att skolorna skulle förbli orörda under mandatperioden. Sedan sviker de oss väljare genom att göra tvärt om.
  Det var nästan 1200 personer, dvs var 25:e medborgare i Ronneby kommun; som manifesterade för skolornas bevarande på landsbygden. Vad brydde sig politikerna om det.
  Istället för att värna om fördelarna med att gå på lugna landsbygdsskolor skall eleverna tvingas trasporteras till något mer stökiga stadsskolor.
  Och Ronneby skall kalla sig en miljömedveten kommun!
  Då kunde man istället göra tvärt om. Bussa ungarna från staden till landsbygden så att de också får möjlighet att njuta av en lugnare miljö än den som finns i en stad.
  Jog hoppas innerligt att väljarna tänker sig för innan de röstar på dessa maktfullkomliga politiker i 2010-års val. Mona Sahlin sa att hon längtar dit – Det gör jag med!

  Gilla

 2. Ola Pagels

  Idag har hundratals Ronnebybor skrivit på vårt landsbygdsmanifest. Vi har funnits vid Lanthallen och Karlssons i Bräkne-Hoby, vid Ica Träffpunkten i Backaryd, i Belganet vid dess marknad. I morgon finns vi i Kuggeboda byahus vid dess julmarknad. Vi har pratat med massor av människor om vår landsbygd. Om skolan, om vården av våra äldre, om boendet, om kommunikationerna, om närheten till livsmedelsaffär, om närheten till att tanka bilen mm.
  Vi har berättat att det numera är fastslaget att på Ronneby landsbygd bor cirka 40 % av kommunens invånare. Man börjar inse att vi är många som drabbas av vår kommuns ringa intresse att investera på landsbygden. När nu den politiska majoriteten vill kraftigt nedmontera skolorna på landsbygden så verkar det som att måttet börjar bli rågat. Nästan alla vi träffar har velat skriva på vårt landsbygds manifest.
  Det finns en rädsla för att efter skolan kommer propåer om nya indragningar. Hos väldigt många finns dock en övertygelse om att landsbygden är på gång. Vi har pratat med folk som flyttat hit från orter utanför Ronneby kommun Många av de har sagt, att vi har valt Ronneby kommun för att kunna bo på landsbygden i Er fantastiska natur.
  Sammanfattningsvis är budskapet att ingen kan förstå den styrande majoritetens argument när man ser på hela Ronneby kommuns utveckling och att det skolbeslut som nu väntar på avgörande på kommunfullmäktiges bord är en katastrof för hela Ronneby kommuns utveckling under kommande år.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s