Återigen undermålig utredning!

Tåg ska ersätta extra skolskjutsar från Hoby

BLT 9 dec 2008

BLT skriver: ”Det blir inga extra skolbussar om Hobyskolans högstadium läggs ner. Merparten av skoltrafiken från Hoby ska gå via Öresundståget.
Resekostnaderna ökar med 250 000 per år enligt den nya remissutredningen.”

Har de styrande politikerna räknat ut hur lång tiden kommer att bli för landsbygdseleven från det att skolklockan ringer ut tills denne kliver innanför dörren till sitt hem?

Eftersom tågen används måste det finns transfertider i båda riktningar. Tåget väntar inte på att en matarbuss blir sen, eller att en skollektion drar över tiden.

Det blir ganska exakt 1,5 timme för barn som inte bor i Hoby! Det blir totalt 3 timmars pendling om dagen! Finns det någon vuxen som tolererar en sådan pendlingstid till sitt arbete? T o m i Stockholm anses detta vara en oacceptabel resetid. Som vuxen har du i regel då lämnat arbetet bakom dig för kvällen. Men skolungdomar förväntas att göra läxor och läsa till prov när de kommer hem.

Hur kan man kalla detta för en rättvis skola?!

Läs hela artikeln här

Annonser

4 kommentarer

Filed under skola & lärande

4 responses to “Återigen undermålig utredning!

 1. Hans Sjöberg

  Och hur är det med ansvar för ungdomarna? Om kommunen beslutar sig för att använda allmänna kommunikationer för resa till och från skola, hur är då rektors ansvar för ungdomarna? Är förslaget ett tjänstemannaförslag som framtagits av verksamhetschefen? Har rektorerna varit med i diskussionen eftersom det normalt är rektorerna som ansvarar för ungdomarnas skolskjutsresor? Vilken rektor ansvarar för matarbussarna till och från Bräkne-Hoby järnvägsstation? Snäck, Hobyskolan eller verksamhetschefen? För någon ur den beslutande konstellationen lär det ju inte vara.

  Gilla

 2. Tågen skall komma in enligt tabell kl. 08.00. Undervisningen skall börja kl. 08.20.
  Under tiden skall man gå till skolan, från stationen, hänga av sig kläderna, ta fram böcker till första lektionen och gå till salen. Kan nog gå på 20 minuter.

  Då återstår den stora frågan: När skall eleverna äta frukost? Det var ju den stora saken för V att ansluta sig, eller gällde inte detta alla …

  Gilla

 3. Linda Mattisson Olsson

  Ja, och när går tåget hem? Om frukosten serveras för sent kanske barnen blir tvugna att äta kvällsmat på skolan också? Till slut är det nog lika bra att de sover över… Ronnebys första grundskola med internat?

  Gilla

 4. Ronnebybo

  Ja, de skall ju få ett fritidskort också så de kan komma hem om de inte hinner med tåget. Eller kan det vara så att nu är Hobys ungdomar välkomna till stan när kommunen tar skolan från oss.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s