Lars Ohlys politiska sekretarare svarar på Sissas brev!

Hej Sissa Pagels!

Tack för din epost!  Ursäkta vårt sena svar!

Du har skrivit till Lars Ohly som tackar för och har läst ditt mejl. Många skriver till Lars Ohly och för att alla ska få svar inom rimlig tid måste han tyvärr ta hjälp av oss här på kansliet för att besvara e-posten. Eftersom jag är politisk sekreterare med ansvar för de frågor som ditt brev handlar om har Lars Ohly bett mig besvara din epost.

Ditt brev handlar om att politikerna i din kommun, Ronneby kommun, har beslutat att lägga ner den skola du har gått på Hobyskolans högstadium i Bräkne-Hoby.

Jag har tittat på den fina blogg ni har skapat, www.landsbygdsupproret.se. Jag förstår att det kommer att bli långa skolvägar för många elever och en helt annan skolsituation för dem som kommer att gå på en betydligt större skola. Vänsterpartiet tycker att det är viktigt att skolan är tillgänglig för alla elever oavsett bostadsort. En av skolans uppgifter är att vara likvärdig och kompensera för omständigheter som kan påverka utbildningen, t.ex. elevers kön, klass och etnicitet, men också bostadsort eller funktionshinder. I en likvärdig skola styr elevernas behov den hjälp och det stöd de får och varje elev får möjlighet att nå målen.

Om du vill läsa mer om Vänsterpartiets syn på skolan, kan du läsa vidare i vårt faktablad:

Den fråga du skriver om är en fråga för beslutsfattande på kommunal nivå.Som du säkert vet har vi i Sverige har flera olika nivåer för beslutsfattande för vårt demokratiska system. Kommuner har vi för att invånarna i en kommun i demokratiska former ska vårda sina gemensamma angelägenheter, t.ex. skola, vård, omsorg, trafikplanering, stadsbyggnad, kultur. Det är de boende i en kommun som har möjlighet och ansvar att påverka hur dessa och andra frågor ska bedrivas. Det är också vi som medborgare som har rätt till kommunens service som vi betalar vår kommunalskatt för. Därför får ni försöka påverka era kommunala politiker, precis som ni gör bland annat genom er blogg.

Eftersom vårt demokratiska system är uppbyggt i flera olika nivåer kan inte politiker på riksnivå gå in och ”styra” i kommunala frågor. Jag kan bara önska er lycka till i er kamp för att få behålla er skola i Bräkne-Hoby!

Jag hoppas att du känner att du har fått svar på din fråga!

Lycka till i er kamp för att få behålla er skola i Bräkne-Hoby!

Med vänliga hälsningar
Anna Persson
————————————-
Anna Persson
politisk sekreterare
Vänsterpartiet
Sveriges riksdag
100 12 Stockholm

Läs Sissas brev till partiledarna här: Sissas Brev

Läs om Vänsterpartiets syn på Skola här: Vänster Skola

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Levande Landsbygd, politiker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s