I morgon är en annan dag..

Detta år, 2008, kommer att skrivas in i historieböckerna som det år då ett gäng kommunalpolitiker lyckades ena hela Ronnebys landsbygd. Ja faktiskt ena alla som bor utanför stadsmurarna, med undantag för några sällsynta exemplar som med lyfta näsor kämpar sig mot strömmen. Man har försökt att ställa vårt engagemang mot staden som om vår vilja automatiskt betyder att vi vill försämra kvaliteten för barnen i stan. Tvärt om, vi vill att barn i hela Ronneby kommun ska få det som skollagen och läroplanen bestämmer att de ska ha, nämligen: En likvärdig skola, som i lika möjlighet till att uppnå målen! samt En utbildning av god kvalitet. Det anser vi att skolorna på landsbygden uppfyller. Om det finns skolor som inte uppfyller de kraven så är det för att Ronneby kommun misslyckats med sitt uppdrag som huvudman och inte för att vi på landsbygden kräver för mycket. Att se till så att kärnverksamheten (vård, skola och omsorg) i en kommun fungerar är  en kommunlednings främsta uppgift. Att Ronnebys majoritet under lång tid inte haft vett att hushålla med skattebetalarnas medel och undlåtit att upprätthålla denna verksamhet på ett sätt som gjort att alla barn har samma möjligheter till en god skola i en trygg miljö, kan inte ses som ett kvitto på att landsbygden kostar för mycket, utan på att man helt enkelt prioriterat fel i många fall och på flera ställen, inklusive vissa delar av centralorten. Att straffa oss för egna begågna misstag känns långt i från rättvist. Men efter långa månader med dålig argumentation från majoritetens representanter i talarstolen är man väl egentligen inte förvånad. Det återstår att se vad som händer med den nu utlovade kvalitetshöjningen på kvarvarande skolor. Det är lätt att misstänka att det blir mer snack än verkstad.

VI kommer åtminstone inte vänta på denna utveckling i stilla ro. I dag, Tisdag 16 december, kl. 18.30, träffas vi i församlingshemmet i Bräkne-Hoby för att diskutera framtiden och våra möjligheter. Välkommen!

Annonser

2 kommentarer

Filed under F-9-skolor, Kommunfullmäktige, Landsbygdsupproret, Levande Landsbygd, politiker, skola & lärande

2 responses to “I morgon är en annan dag..

  1. Ola Pagels

    Tack Linda och Ulrika vad Ni uttrycker. Troligtvis är Landsbygdsupproret just nu Ronnebys kraftfullaste rörelse. Ronneby landsbygd står nu enad. Det är inte bara den politiska majoriteten som tvingat fram detta. Det är vi som stått på barrikaderna och tillsammans påvisat vilken resurs landsbygden är för hela Ronneby kommuns utveckling, som gjort detta möjligt. Vad man ser på debattsidorna behöver den styrande majoriteten skapa tillväxt i hela Ronneby kommun för att få ordning på sina finanser.

    Gilla

  2. Mats Paulsson

    Hej Ola ! Vilken arbetsglöd Ni har. Jag skall arbeta och stödja Er så mycket jag orkar. Mats P

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s