Eleverna känner sig kränkta

Dags för Jan-Anders att be om ursäkt – du kränkte oss elever

Hanne Granberg (elev på Hobyskolan) skriver i BLT idag 2008-12-17:

Bland alla de människor som tog sig till fullmäktige i Ronneby fanns jag och några av mina vänner. Vi har kämpat hårt för vår skola och det är vi inte ensamma om. Det går inte att räkna alla som funnits på vår sida, som kämpat för vår landsbygd, för de är så många.

När vi då suttit där i runt tre timmar, gick Jan-Anders Palmqvist upp i talarstolen och sa något som fick mig och alla mina vänner att känna oss riktigt kränkta. Han uppmanar alla föräldrar att gå ut på nätet för att se vad deras barn skriver om skolorganisationen. Enligt honom ville vi barn hellre gå i stan än i Hoby. JanAnders, du fick det att låta som om alla vi elever hellre ville gå inne i stan än i Hoby.

I själva verket är det tvärtom. Visst, det kan säkert finnas en eller två som har en annan åsikt, men det finns det i ert parti också.
Hanne

Landsbygdsupproret kommenterar:

JanAnders Pamqvist, var exakt på nätet har du varit och sett detta? Hur många friends har du på Lunar, Facebook och Bilddagboken som är elever på Hobyskolan? Landsbygdsupproret och skolungdomarna själva gjorde idag en snabb undersökning för att se om det finns några sådana diskussioner, men ungdomarna själva hävdar att ingen hade  sett något sådan diskussion någonstans. Man kan ha en enskild diskussion med någon, men vi vet ju alla att det är olagligt för övermogna män att figurera med tonårspseudonym inne på communities för ungdomar…

JanAnders, lyssna på vad ungdomarna ber dig om; be om ursäkt!

Annonser

5 kommentarer

Filed under Kommunfullmäktige

5 responses to “Eleverna känner sig kränkta

 1. Linda Mattisson Olsson

  Bra Hanne! Man ska helt enkelt inte kunna få kränga ur sig vilka lögner som helst för att ursäkta dåliga beslut.
  Har man inte bättre argument än så, bör man vara tyst!

  Gilla

 2. Per Fransson

  Hittar ni detta på http://www.blt.se?

  Eller är det så att denna typen av insändare först granskas av JAP & NIT ?

  Gilla

 3. Jag vågar med bestämdhet avfärda tanken på att JAP & NIT kan stoppa BLT från att lägga ut artiklar på nätet. Den makten har de inte. Jag har skrivit gott om artiklar genom åren som i så fall skulle ha fastnat i BLT:s skräppostfilter om så varit fallet.

  Däremot lägger man inte ut alla artiklar på nätet. Orsaken vet jag inte, det får BLT svara för själva, men det kanske kan vara så att det bästa spar man till de läsare som köper tidningen, en sorts á la carte för de trognaste.

  Gilla

 4. BLT och skolfrågan.

  Vår reflektion är att Blekinge läns tidning följt skolfrågan på ett sakligt sätt och fört fram elevers och föräldrars tankar och åsikter på ett bra sätt. En stor eloge till Er ungdomar som trätt fram och försvarat Era skolor. Vi är djupt imponerade. Ni är framtiden.
  Ni skall vara med och utveckla vår vision om ett tillväxande Ronneby med ett intimt samarbete mellan en levande landsbygd och stad.

  Ola Pagels Bygd i Samverkan o Landsbygdsupproret

  Gilla

 5. Heja Hanne!
  Det fanns två riktiga lågmärken under måndagskvällen: det ena var att JAP tyckte att vi föräldrar skulle kolla våra barns chatsidor, och att vi där skulle få läsa om att barnen vill till R-by och att det är vi föräldrar som vill att de ska gå i Hoby.

  Jag tycker nog att barnen redan visat rätt rejält, spontant och med mycket stort engagemang vad de vill. Måste säga att stoltheten jag kände när de marcherade runt i byn i höstas, är svår att slå!

  Det andra lågmärket var svar på frågan för vilka en flyttning skulle vara positiv: Jo, för Hobys elever tyckte JAP. Han kunde lika gärna gått fram och gett våra barn en smäll på käften.

  HAN tyckte att det skulle vara bra att de fick nya kompisar och få bli del av andra grupper – jisses!
  Och är det så att han tycker att vi bör vidga våra vyer, får vi nog åka längre än till Ronneby (som någon så bra uttryckte det på mötet i tisdags)

  Just nu råder en sådan härlig anda på landsbygden – vi kämpar alla för en gemensam sak som vi tycker är viktig. Det enar oss, engagerar oss.

  Skolfrågan var droppen som fick bägaren att rinna över. Det pratas mycket om helheten i denna skolfråga. Vi utanför stan har aldrig känt oss som en DEL av HELHETEN. Och nu har vi ju fått kvitto på det från ”våra” politiker, att vi har haft rätt känsla.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s