Har vi verkligen demokrati…?

Fullmäktigeomröstningen i måndags har INTE tystat medborgarna. Tvärtom ställer sig fler frågan vad demokrati egentligen är värt i Sverige idag?

Dagens BLT är fullt av insändare och artiklar om hur makten behandlas i Ronneby.

Länkar till BLT:

Svart dag för demokratin

Det trodde de visste allt

Enighet måste vara bredare kring stora beslut

I Sydöstran är det lite sämre med ventilering… Men en artikel från gårdagens rapportering av fullmäktigemötet lyfter fram ett intressant citat av Palmqvist:

– Vi har ledamöter i vår grupp som inte vågar sig hit. Det har förekommit hot och hårda påtryckningar om att rösta ”rätt”.

Hur ska vi tolka det här?

1) Att ledamöterna var tvungna att stanna hemma för att de känner sig hotade? Vissa inne i stadshuset har ju en förmåga att ändra ståndpunkt lika ofta som man byter underkläder. Nu är det alltså de s.k. ”hoten”, som gör att ledamöter stannar hemma och ersätts av personer som röstar ”rätt”. Personerna som stannar hemma har ju själva sagt till pressen att de stannar hemma för att kunna säkra en fortsatt politisk karriär i partiet.

2) Påtryckningar att rösta ”rätt”? Det råder väl inget tvivel om att det förekommer påtryckningar inifrån partiet. Att medborgare tar kontakt med politiker för att påverka dom är väl inget som borde förvåna någon som ägnar sig åt politik. Politikerna ska ju värna om medborgarnas intressen.

Läs mer på www.sydostran.se

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under politiker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s