Vad håller dom på med?!

I måndags stannade Christer Hallberg och Monika Lindqvist hemma från fullmäktige för att låta sina röster ersättas av andra mer ”rätt”-tänkande socialdemokratiska ledamöter. Med detta skulle vi alla förmodas tro att de egentligen (om inte partipiskan sved så förjordat illa) egentligen hade velat rösta emot nedläggningen av skolorna. Nu vet vi bättre! Nu vet vi vad de egentligen ville. Under dagens långa budgetmöte lades flera budgetförslag fram där man hade kunnat riva upp måndagens beslut om nedläggningen av skolorna. Så här skriver Per Ericsson på sin blogg:

”Flera budgetalternativ innehöll förslag om att riva upp måndagens skolbeslut. I det förslag som vann ingick att skolbeslutet skall fullföljas. Denna gång var socialdemokraterna Christer Hallberg och Monika Lindqvist tillbaka i tjänst och röstade tillsammans med kristdemokraten Ulla Svensson för det vinnande budgetförslaget. Även om de uteblev eller la ner sina röster i måndags har de nu röstat för en nedläggning av Hobyskolans 7-9, Kalleberga, Kuggegbodas malpåse och förändringarna i Backaryd och Hallabro.”

Annonser

1 kommentar

Filed under politiker

One response to “Vad håller dom på med?!

 1. Per Fransson

  Enligt dagens Sydöstran:
  http://www.sydostran.se/index.70863—1.html

  Så svarar JAP såhär:

  ”Många har reagerat på att Hobyledamöter stannat hemma från fullmäktige, och sagt att partiets stadgar hindrar dem att rösta efter sin övertygelse?
  – Det står inte så i stadgarna. Man ska verka för ett enat uppträdande och följa demokratiskt fattade beslut. Vi för en samlad politik. Om man inte är med på skolbeslutet kan man inte rösta för vår budget heller.”

  Ӏr ni det mest stalinistiska partiet?
  – Det tror jag inte att vi är. Vi har inte värre partipiska än andra. Partierna försöker alltid diskutera sig fram till en gemensam uppfattning. Politiken är en helhet, skulle vi röstat om varje delpost i budgeten hade vi fått mycket större utgifter än intäkter.”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s