Vi fortsätter slåss för demokratin!

Igår samlades vi igen! Församlingshemmet i Hoby fylldes av landsbygdsbor, föräldrar, politiker och bybor, som vägrar att ställa sig med mössan i hand. Som en av de erfarna politikerna sade vid mötet skulle den här omröstningen aldrig ha godkänts på riksdagsnivå. En så viktig fråga skulle aldrig ha fått avgöras av en röst!

Dessutom, vet vi alla att tre socialdemokrater stannade hemma för att inte förlora sina politiska karriärer om de röstade till förmån för sin bygd. Vi kan därför aldrig acceptera detta som en demokratisk omröstning. Att kommunledningen saknar stolthet över att ha tagit fram länets bästa högstadieskola visar på skrämmande dumhet och en okunskap i vad detta kommer att innebära för skolans och hela kommunens utveckling.

Vi har därför redan börjat samla namnunderskrifter till en folkomröstning. Vi vet att vi redan har tillräckligt många intresserade och röstberättigade i Ronneby, som har skrivit på Landsbygdsupprorets manifest. Nu behöver vi dig igen! Ladda ner filen (länk finns till höger på sidan), skriv under enligt anvisningarna och samla in så många röster du kan i din omgivning. Skicka eller lämna den sedan till T. Romanov, Backarydsvägen 73, 37010 Bräkne-Hoby. Varje röst är viktig! Och tänk på att följa anvisningarna noga.

Läsa om regelverket för folkomröstning på Per Ericssons blogg

Läs Kommunallagen om folkomröstning

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Folkomröstning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s