Krisens första stadium i Ronneby

Inga-Lena Fischer skriver i ledaren i BLT, 2008-12-18, om krisen i Ronneby. Ledarsidan på BLT  ifrån att JanAnders Palmqvist och hans parti står helt handfallna, eftersom Palmqvist inte redovisar hur han och hans medstyrande tänker lösa krisen. Palmqvists reaktion, att kritisera BLT:s rapportering, benämna  Ronneby kommun som välskött och inte misskött, samt den publicitet som de stora skulderna har orsakat ger Fischer följande tolkning: krisen i Ronneby är i sitt första stadium – förnekelse!

Läsa Inga-Lena Fischers ledare

Annonser

4 kommentarer

Filed under politiker

4 responses to “Krisens första stadium i Ronneby

 1. LM

  Någon kom upp med idén ”Folklig Vetorätt”. Idéen går ut på att man samlar namnunderskrifter precis som till en folkomröstning men med den skillnaden att när man fått ihop nog med röster så kan man lägga in sitt Veto mot beslutet.
  Tankarna uppstod i samband med FRA-lagen och var tänkt att gälla för beslut i Riksdagen men jag anser nog att den i ännu högre utsträckning behövs på kommunalplan!! Där finns ju ingen kontrollorganisation alls. Så börja skriva till era riksdagsledamöter och KRÄV en ny lag om Folklig Vetorätt!!

  Gilla

 2. Det kanske är dags att damma av de gamla grekernas ursprungliga idéer om demokrati. Om vi bortser från att det antagligen var mindre än 10 % som hade rösträtt eftersom kvinnor, slavar och icke atenska medborgare saknade beslutanderätt så var det faktiskt handuppräckning på torget som var beslutsmodellen. Därtill fanns en massa strukturer m m av krånglig art, men det är aldrig helt fel att gå tillbaka till urkunderna.

  Gilla

 3. landsbygdsupproret

  Med dagens IT-teknik skulle ju vem som helst kunna sitta hemma och rösta. Funkar det på Facebook så kan det funka för kommunfullmäktige…

  Gilla

 4. Per Fransson

  Idag finns det utarbetat metoder (partipiska) som gör att man inte behöver välja.
  De styrande vet redan hur väljaren måste (S)välja och därför är egentligen själva valet onödigt då resultatet är förutbestämt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s