Geografi…

Så här ser geografin ut för de skolor som blir drabbade av nedläggningen:

kommun2

Så här ser de fritidssatsningar ut som fanns i kommunbudgeten inför 2009. Satsningar som man tänkt genomföra i vad man kallar ”runt om i kommunen”:

kommun1

Annonser

4 kommentarer

Filed under Levande Landsbygd

4 responses to “Geografi…

 1. Per Fransson

  Självklart menar de styrande politikerna att det är ”runt om i Ronneby centralort” som satsningar skall göras, för landsbygden ska man inte satsa på då den skall avvecklas och detta skulle vara ett slöseri med skattemedel.
  För JAP & NIT är väldigt måna om att hushålla med pengarna när det passar deras mål.

  När JAP i dagens Sydöstran
  http://www.sydostran.se/index.70863—1.html
  ger ”sin” syn på den turbulenta hösten .

  ”Är du förvånad över de häftiga reaktionerna i skolfrågan?
  – Jag är inte förvånad. Men det har funnits en hätskhet, med väldigt mycket ilska. Jag tycker i och för sig att det är ett fantastiskt engagemang som visats, men det är fel när folk säger att vi inte lyssnar på dem. Men bara för att man lyssnar innebär det ju inte att man kan rätta sig efter allt som folk säger.”

  ”Finns det en grund för missnöjet från landsbygden?
  – Jag förstår att de engagerar sig för sitt samhälle och sin skola. De behöver inte ta ansvar för hur det hänger ihop med allt annat. Alla vill ju ha det bästa möjliga. Det är som i en familj: alla kan inte få allt de vill ha. Om vi gav dem allt de ville skulle andra istället drabbas.”

  ”Kommer kommunen också att varsla folk?
  – Vi kommer att behöva färre lärare, det är vad vi vet idag. Inom handikappomsorgen och äldreomsorgen är det rätt konstant. Vi planerar inte att sälja ut några verksamheter.”

  Gilla

 2. LM

  Dessa kartor talar verkligen sitt tydliga språk!

  Gilla

 3. Ola Pagels

  Jag skulle vilja ställa en fråga till vårt kommunalråd Jan Anders Palmkvist. Hur går detta ihop med resonemanget att vi måste se till helheten när vi fattar beslut om kommunens budget.

  Gilla

 4. Så här är det Ola: Vissa människor har inte hittat den stora världen ännu. D v s den världen som ligger utanför sträckan Stadshuset och Dackevägen (där NITen bor) på Hulta. Någon tror antagligen att Källängsvägen (där JAPen bor) som ligger däremellan t o m kan vara världsaltets medelpunkt. Om detta är dina referensramar har man mer än väl uppfyllt kravet på ”helhet”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s