Miljöbeslut utarmar landsbygden!

Vi har alla ett gemensamt ansvar att värna om vår miljö och att hitta lösningar för att minska utsläppen. Men är verkligen alla vägar säkra? Regeringen har beslutat att fr o m 1 mars ska alla bensinmackar sälja förnyelsebara drivmedel. De enorma investeringar som varje mack står inför kommer att tvinga åtskilliga på landsbygden att lägga ner, mackar som på många småorter idag innehar service som post, apotek och livsmedel.

Inga-Lena Fischer skriver i BLT 2008-12-22:

”Har man i denna totala miljöhysteri glömt bort hur man räknar vanlig matte? Plus och minus till exempel. Om man kan köra några kilometer för att tanka sin bil så stör det väl inte lika mycket som om man tvingas köra flera mil? Eller räknar regeringen med att det inte finns några arbetstillfällen utanför tätorterna längre? Att människor som bor på landet alltid ändå jobbar i ”stan” och då lika gärna kan tanka där? Är det så regeringen tänker?”

Läs hela ledaren på www.blt.se

Läs även på www.svd.se

Annonser

1 kommentar

Filed under Levande Landsbygd

One response to “Miljöbeslut utarmar landsbygden!

  1. Linda Mattisson Olsson

    Länge nu har politiker talat om att hela Sverige ska leva och att man månar om en levande landsbygd. Nu måste detta faktiskt börja visas i den förda politiken också och inte bara i stödprojekt initierade av tillgängliga EU-pengar. För en levande landsbygd krävs det att man också räknar den till det producerande Sverige och ser befolkning och mark som resurser i en utveckling av hela landet! Upp till bevis nu! Prata hjälper föga, det är handling som gäller. Hör upp med landsbygdfientliga beslut och se till så att förutsättningarna för tillväxt ökar i stället.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s