Landsbygdsupprorets manifest till Debatt i Aftonbladet!

Idag finns delar av vårt manifest publicerat på Aftonbladets debattsida. Det är ett första steg mot att göra människor och inte minst våra politiker uppmärksamma på detta stora nationella problem som landsbygdsavvecklingen är. Allt för länge har landsbygdens vara eller inte vara betraktats som lokala bekymmer där kommunerna i godtycklighet bestämmer vilka områden som ska leva och vilka som ska dö. Det måste få ett stopp. Att större delen av Sveriges yta ska betraktas som bidragsområde och förbli outnyttjad är resursslöseri av stora mått. Många människor har valt och vill kunna välja att leva utanför centralorterna och de måste beredas möjlighet till det.
Med det nya året ska vi visa vad vi kan och vad vi vill. Vi ska visa omvärlden att Sverige har en befolkning med kämparglöd, energi och handlingskraft. Om landet ska utvecklas och få nytt liv så är det oss det hänger på. Vi måste göra det själva, alla tillsammans, från norr till söder, från öst till väst och landsbygd till stad!

Läs debattartikeln på: Aftonbladet Debatt, passa på att kommentera och säga din mening.

Gott Nytt År!

Annonser

1 kommentar

Filed under Landsbygdsupproret, Levande Landsbygd

One response to “Landsbygdsupprorets manifest till Debatt i Aftonbladet!

 1. Calle Nilsson

  Mycket bra skrivet av Linda & C/O.

  På cirka 7 timmar så har nu så 8985 personer röstat på frågan:

  Behöver vi utveckla landsbygden?
  91,6% har svarar JA!

  Kan det då vara så att Svenska folket verkligen tycker att det satsas för lite på landsbygden?

  Nu menar de nog inte att det behövs fler rondeller, utan strategiska satsningar för att den så viktiga landsbygden skall kunna få finnas kvar OCH utvecklas istället som nu, destruktivt avvecklas.

  En djup besvikelse är dock att Ola Pagels kom på 16:e platsen som ”årets lantis”, ärligt så tycker jag att det är opassligt att vi på landsbygden ska behöva kämpa så som Ola Pagels och alla andra har blivit tvingade att göra för att få ha någon samhällsservice i behåll och därmed kunna bo kvar.

  Som ”lantis” vill jag härmed lyfta på Lantmännen kepsen och gratulera Ola Pagels till den placeringen han fick, MEN det är tråkigt att Ola och alla andra ska behöva kämpa för att ens landsbygden skall få finnas kvar, istället för att kunna lägga all denna energi på att utveckla landsbygden.

  Ser med tillförsikt att 2009 blir ett år där vi kan se någon ljusning i den destruktiva trend som nu råder.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s