Palmqvist, vad är du rädd för?

I en artikel i dagens Sydöstran, refererad på bloggen Tankar från Skönevik, uttrycker Palmqvist sin oro över en folkomröstning i skolfrågan. Efter att han lyckades skapa en majoritet till besluten i kommunfullmäktige kan säkert många förstå att det känns olustigt om en stor del av kommuninvånarna vill ha en folkomröstning (vars mål är att inte röra skolorganisationen under den här mandatperioden). Palmqvist oroar sig också för att formulering av folkomröstningsfråga skulle vara en svår uppgift och att oberoende av utgång skulle det ha konsekvenser för verksamheten.

Att formulera frågan kan inte vara svårt; alla som skrivit på listorna vill lägga en röst huruvida man ska låta skolorganisationen bevaras fram till nästa val. Skulle man som medborgare röst för ett bibehållande i folkomröstningen behöver det inte betyda att vederbörande har eller behöver ha samma inställning efter nästa val. Förslag till formulering finns redan att läsa här.

Vad gäller konsekvenser av valutgången så oroar sig Palmqvist med full rätt. Aldrig har invånarna i Ronneby kommun engagerat sig så starkt i frågan om hur kommunalpolitik egentligen får gå till. Den era är över då ”fadren” lägger sin röst över församlingen och väntar sig att alla ska foga sig. Många är trötta på spel för gallerierna med beställda och undermåliga undersökningar (obereoende av vilken åsikt man har i en fråga), på att politiker hoppar av under mandatperioden för att det är omöjligt att syssla med politik och behålla sin integritet och på att hälften av invånarna i vår kommun (oberoende av vilken halva man tillhör) anses som onödig och försumbar.

Om man är övertygad om att man har invånarnas fulla förtoende för en fråga, så kan väl inte en folkomröstning vara något problem…eller?

Palmqvist, vad är du egentligen rädd för?

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Folkomröstning, politiker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s