Länsbygderåden agerar!

I gårdagens BLT kunde vi läsa att Blekinges (Bengt Grönblad) såväl som resten av Sveriges Länsbygderåd nu skriver ett öppet brev till Infrastrukturminister Åsa Torstensson angående det näst intill omöjliga i att vara gammal, bo på landet, och lösa ut sin pension i och med att posten slutat hantera utbetalningar. Detta belyser återigen det stora problem som vi idag står inför. En total avveckling av landsbygden.

Ett annat problem som flitigt florerar i pressen är den pågående ”mackdöden” där de stora bensinbolagen inte längre kan se någon lönsamhet i att behålla sina stationer eftersom det på de flesta ställen krävs orimligt stora investeringar på grund av att alla mackar nu måste kunna tillhandahålla etanol. Var finns utvecklingen i detta?

Styrande politiker i stort och smått har snart omöjliggjort ett fortsatt leverne utanför centralort.
Vi måste göra dem uppmärksamma på att det finns människor som vill bo på landet och att det måste vara möjligt att göra det. Att tvinga stora massor in till stan för att det inte längre är drägligt att leva utanför stadsmurarna kan inte vara rätt väg att gå för en nation i behov av utveckling och famåtanda. Människor mår bäst när de av eget fritt val kan leva där de trivs, oavsett om detta är i en stor eller liten stad eller ute på landsbygden. Gör det möjligt!

Artikeln i BLT:

Protest mot sämre service på landet

Blekinge 2009-01-07 |Publicerad i BLT

Sveriges samtliga länsbygderåd protesterar i ett öppet brev till infrastrukturminister Åsa Torstensson mot att lantbrevbärarna upphört med sin betalningsservice.

Läs hela artikeln här: BLT

Läs brevet till Infrastrukturminister ÅsaTorstensson här: Hela Sverige

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Levande Landsbygd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s