Begäran om folkomröstning lämnad till Palmqvist och Thorell.

3123 namnunderskrifter, vilket motsvarar ca 14 procent av den röstberättigade befolkningen, lämnades i dag över till kommunfullmäktige tillsammans med en begäran om Folkomröstning i skolorganisationsfrågan.
Namnunderskrifterna lämnades över av en enad delegation bestående av representanter från hela kommunen. Jan-Anders Palmqvist och Nils-Ingmar Thorell tog emot luntan i stadshusets entré.

Vi är idag mycket glada över att kunna presentera det massiva stöd som visats och sänder ett stort tack till alla som samlat namnunderskrifter och till alla som skrivit på och vi kommer att fortsätta att samla in namnunderskrifter från alla dem som vill skriva under tills frågan kommer upp i kommunfullmäktige.

Här kan du läsa begäran: Begäran om folkomröstning

Övriga bevakningar: www.sydostran.se, www.blt.se, www.sr.se, Bengtbloggen, xing

Annonser

2 kommentarer

Filed under Folkomröstning, Landsbygdsupproret, politiker

2 responses to “Begäran om folkomröstning lämnad till Palmqvist och Thorell.

  1. Samverkan ger kraft.

    Samverkan ger styrka, kraft och möjlighet att skapa utveckling. När vi öppnade dörrarna i stadshuset förstod vi vilken styrka som skapas när man uppträder enat i en fråga som angår många människors vardag. Vi möttes av ett stort pressuppbåd som ville vara med om denna historiska händelse när hela Ronneby landsbygd säger ifrån att nu får det vara nog med nedmonteringen av våra samhällen. Nu vill vi ha utveckling i stället för avveckling i den landsbygd som är en av Ronnebys viktigaste tillgångar för att locka hit människor från andra platser både innanför och utanför landets gränser. Min reflektion blev; tänk om vårt kommunalråd och vår kommunfullmäktigeordförande kunde förstå att det är endast genom samförstånd och en öppen attityd vi kan få fart på vårt Ronneby.
    Vi vill att skolfrågan slutligen skall avgöras genom en folkomröstning eftersom nedläggningen i ena fallet beslutades med röstsifrorna 24 – 24 och att tre fullmäktigeledamöter beordrades stanna hemma på grund av fel åsikt i frågan. Även i andra fallet var resultatet tveksamt eftersom ledamöter även här fick stanna hemma.
    Ola Pagels

    Gilla

  2. Pingback: En liten fågel viskade… « Landsbygdsupproret!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s