Var är regeringens landsbygdsstrategi?

Dags för landsbygden – otålighet och kritik växer

Regeringen ska redovisa sin landsbygdsstrategi den 27 februari. Vi är många landsbygdsbor som väntar på den. Otåligt och med spänning.

Strategin är efterlängtad. Den sammanhållna politik för landsbygden som regeringen hade med i regeringsförklaringen vid tillträdet, har vi inte sett röken av. Halva mandatperioden har gått!

Så börjar Inez Abrahamzon och Karl-Erik Nilsson ( vice ordförande resp. ordförande i Hela Sverige ska leva) dagens debattartikel i Norrbottens-Kuriren. Och nog är det så att vi har väntat länge nog nu. Fram med svaren nu! Hur ska vi göra? Hur ska det bli?

Vi har fått lära oss att politiker gärna lovar högt i valtider men nu är det dags att lära dem att det man lovar får man hålla.
Bara prat löser inga problem och fina ord på papper är just bara det, papper. Det vi behöver nu är handling, konkreta strategier och att regeringen i sina beslut visar att man menar allvar med En Levande Landsbygd.

Läs hela debattartikeln här:Norrbottens-Kuriren

Annonser

1 kommentar

Filed under Levande Landsbygd, politiker

One response to “Var är regeringens landsbygdsstrategi?

  1. Ola Pagels

    I den styrande konstellationen i riksdag och regering talar man ofta om förenklingar av regelverk för företagarna. För oss som med ideell kraft försöker utveckla vår landsbygd som i Blekinges fall utgör nästan hälften av länets invånare, är trenden den motsatta. Det är mycket svårt att utan specialkunskap söka, starta upp och driva projekt för utveckling av våra bygder. Fram för förenklingar av projektadministrationen. Viktigt att kraften läggs på utveckling inte på administration. Det talas om alla miljarder som skall komma landsbygden till del, men vi får ingen nytta av dem om regelverken är för krångliga. Dags för skärpning alla politiker. Kom med förslag som underlättar landsbygdsutveckling inte tvärtom.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s