Partipiskan…igen

Som vi tidigare har rapporterat ”valde” landsbygdssossarna att stanna hemma vid kommunfullmäktigemötena när de skulle värna om landsbygdens intressen i skolfrågan.

Arbetarkommunens möten lär ha varit särskilt hätska den senaste tiden. Medlemmar i partiet ifrågasätter varför inte partiet toppstyrs i alla frågor, utan bara i vissa. Läs mer om dessa möten på Bengtbloggen.

Kanske summeras det bäst av kommentaren som inlägget fått:

”Funderar lite på varför inte partipiskan slog lika hårt när det gällde bandybanan?

Kan det beror på att JAP inte ville stöta sig lika mycket med sina trogna (S)väljare i centralorterna, nu när han har offrat landsbygdsväljarna i skolfrågan?”

Frågan som fortsätter att förvåna och förbrylla är hur man kan fortsätta att arbeta i ett parti där medpolitiker spottar åt ens åsikter och omyndigförklarar en som representant för sina väljare…

Annonser

1 kommentar

Under politiker

Ett svar till “Partipiskan…igen

  1. I viss mån ven partipiskan även här. Alla sossar röstade mot bandybanan, men fyra vägrade reservera sig. Därutöver finns minst en ordinarie ledamot som offentligen gjort sig känd som förespråkare för bandybanan. Två bor i Kallinge och två i Ronneby. Den femte på Aspan men med stark anknytning till Kallinge. Dessutom med ett förflutet som värmländskt kommunalråd. Titel som ”Kommunalråd emeritus” väcker respekt i de flesta partier. Sådana bråkar man inte med i onödan. Nog finns det fog i resonemanget om stad och land alltid.

    Dessutom var två av de ”avvikande” även personer som ibland nämns som tänkbara gruppledare, och därmed kommunalrådskandidater, i framtiden. Så nog döljer det sig dramatik bakom Bengtbloggens berättelse alltid.

    Det mest märkliga tycker jag dock är varför man över huvud taget lät piskan vina. Omröstningen var förlorad redan på förhand. Hade man släppt röstningen fri hade man haft något att peka på när man anklagas för toppstyrning. Det är inte bara i frågan om landsbygdens utveckling som Ronneby styrs av strategiska analfabeter. Det gäller även i frågan om att ge sig själva en modern image.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s