Förberedelser inför hösten

Thore Aronsson, som fd rektor på Snäckebacksskolan, har fått i uppgift att inför hösten förbereda högstadierna för anstormningen av landsbygdselever. Aronsson kommer att ha möte med elevråd och har i veckan redan träffat ett antal föräldrar.

En del anmärkningsvärt har framkommit under mötena. Aronsson kommenterade under föräldramötet bl a införandet av frukostar på högstadieskolorna. Enligt Aronsson har ingen av skolledarna blivit tillfrågade om hur frågan ska lösas. Föräldrarna uppfattade hans uttalande som att skolfrukost kommer att bli mycket svårt att genomföra.

Att detta inte skulle bli verklighet kunde väl vem om helst förutse; var skulle personal till detta tas på en högstadieskola med redan ansträngd personalfördelning? Och vi landsbygdsbor hade ändå inga förhoppningar om att våra barn skulle få del av denna frukost, eftersom de ändå inte hade hunnit äta den. Barn inne i stan kan däremot ställa fram väckarklockan och hoppa över frukosten hemma. Dessutom är detta positivt för hushållskassorna hos tätortsfamiljer. Var det detta som vänstern tänkt sig; att tätortsfamiljers hushållskassor ska erhålla ekonomiskt stöd från kommunens ansträngda kassa?

Om en före detta rektor inte kan se hur man ska lyckas organisera frukostar, så är det svårt att förstå hur kommunpolitikerna kan se detta, särskilt eftersom huvuduppgiften med skolnedläggningarna är att minska personalkostnaderna. Om någon hade kunnat övertyga vänsterpartisterna att skolfrukostar aldrig skulle bli verklighet, hade vi då haft ett annat resultat i fullmäktige i december?!

Och för resten , var finns Thore Aronssons lön i det här arbetet? Finns den med i konstadsberäkningarna för nedläggningen och omorganisationen  av skolorna. Vi kan då inte hitta honom. Innebär det att här finns en oförutsedd uppgift, som kommer att göra nedläggningen av skolorna ännu dyrare. Eller är det rektorstjänsten på Snäck, vilken han är tjänstledig ifrån, som betalar arbetet?

Annonser

2 kommentarer

Filed under skola & lärande

2 responses to “Förberedelser inför hösten

 1. Calle Nilsson

  Ska försöka sammanställa frågorna och svaren jag har fått när jag vid 2 Kommunalfullmäktige möten har försökt att få ställa frågor om just den utlovade skolfrukosten, MEN fått avslag av en mycket bestämt Nils-Ingemar Thorell med hänvisning att frågan har inte på dessa möten att göra, utan får ställas under budgetberedningen!

  Gilla

 2. Lasse Bourelius

  Calle!
  Det är för bedrövligt att du inte fått ställa frågorna om skolfrukosten och hur den ska organiseras. Jag ser svårigheter i att få in den i schemat på ett vettigt sätt. Man bör rimligen äta frukost skapligt tidigt på dagen och när nu skolstarten på Snäck måste förskjutas till 08.20 lär man väl knappast kunna börja dagen med frukost?

  Jag tycker du ska ska antingen försöka hitta ett ärende på fullmäktigesammanträdena när detta passar. Det andra alternativet är att skriva ett sk medborgarförslag. Skriv i så fall som ett förslag, men inkludera också ett antal viktiga frågor som behöver utredas. Detta kan lämnas in när som helst!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s