Kvaliteten i den svenska skolan sjunker!

”Jan Björklund har inte precis någon anledning att glädjas, men en bister nick borde han kunna kosta på sig. Skolverket presenterar i dag sin undersökning av hur svenska elever står sig i den internationella konkurrensen och den bekräftar Björklunds bild av det allmänna kunskapstrenden. ” skriver PJ Anders Linder i sin blogg på SvD den 30/1.

Han fortsätter med att konstatera att kommunernas insatser när det kommer till skolan i större utsträckning måste debatteras och att allmänheten måste få större insyn i hur bra verksamheten verkligen är.

I debattartiklar och bloggar runt om i landet lyfts nu problemet med kommunernas sätt att hantera våra barns skolgång och vi måste fråga oss om skolar hör hemma hos kommunerna? Är de verkligen kapabla att sköta skolan på ett sådant sätt att barn i hela Sverige får samma möjligheter på det sätt som beskrivs i skollagen och i läroplanen?

Kommer någonsin en likvärdig skola av god kvalitet att bli resultatet om kommunerna självsvåldigt får bestämma hur mycket som ska satsas på skolan eller vad som är tillräckligt bra för att de ska komma undan med det? Återbörda skolan till staten är kanske enda sättet att garantera att pengarna går dit de ska?

Läs också: Den stora skoldöden- en landsbygdsfråga Del 2

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under F-9-skolor, skola & lärande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s