Sådan herre …

På Lotta Grönings blogg, Aftonbladet redogör hon idag för att det är

Skitsnack att hela Sverige ska leva

Hon menar att riksdag och stat centralicerar vilt och att allt mer av beslutandeprocessen sker långt ifrån de människor det handlar om.

Är det då konstigt att detta sprider sig ner i leden, man tänker storregioner, att alla viktiga beslut ska tas centralt och att på det viset ska alla göra lika och man ska kunna kvalitetsäkra och dokumentera, alla på en gång och i samma utförande.

Våra lokala förmågor känner narturligtvis vind i seglen. ”Allt ska till centralorten!”. Kan staten, kan vi. Man ser säkert framför sig hur bra allt ska bli när man samlat allt på ett ställe, men glömmer samtidigt att en stor del av befolkningen inte befinner sig där. Man glömmer att det finns människor att ta hänsyn till.

Människor som inte vill lämnas utanför beslutsprocessen och som inte vill få små klappar på huvudet. Människor som vill bo utanför centralorten och ändå räknas.

I den pågående grundlagsutredningen har många yttrat sig. Påfallande många röster säger samma sak. Nämligen att medborgarna måste få större delaktighet och medbestämmande i de kommunala besluten men det lär inte få någon större genomslagskraft här,  i mitten av Blekinge.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Kommunfullmäktige, Levande Landsbygd, politiker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s