Stulen kunskap är också kunskap

Landsbygdsupproret har erfarit att tjänstemän på Ronneby kommun på oriktig väg kommit över privat e-post.

En grupp med föräldrar som sig emellan har mejlat arbetstexter för eventuella insändare till pressen fick, innan de ens själva hunnit öppna sina inkorgar, påringning av en högt uppsatt tjänsteman inom skolomsorgen i Ronneby kommun. Denne ondgjorde sig över innehållet i ett e-postmeddelande som han kommit över.

Tjänstemannen hävdade att han fått mejlet från en av adressaterna på mejllistan. Efter åtskilliga efterfrågningar har föräldragruppen kommit fram till att så inte är fallet, utan e-postmeddelandet måste ha kommit till tjänstemannen på annat sätt.

Meddelandet lär ha innehållit ett antal tänkbara ämnen till insändare och tankar om pågående processer. Eftersom mejlet var privat var tonen vass och uttrycksfull så som den är när man befinner sig bland vänner.

Tjänstemannen informerades om detta men tycks trots det ha presenterat brevet för kommunalrådet som inte kunde låta bli att nämna det under veckans möte med kommunstyrelsens arbetsutskott.

Att man, om än i förbifarten, väljer att nämna material överkommet på tvivelaktig grund vid ett sådant möte tycks överilat och obetänksamt.

Vad finns det i detta e-postmeddelande som gör att en tjänsteman känner sig föranledd att skälla ut människor samt att söka skydd i kommunalrådets famn? Och vad är det som får kommunalrådet att uttala sig om det till sina kollegor i stadshuset?

Är det möjligen så att e-postmeddelandet slagit huvudet på spiken; att det helt och hållet beskriver det som pågår i arbetet bakom kulisserna med nedskärningar och nedläggningar av skolorna?!

Till sist: Den som tjuvlyssnar får sällan höra vackra ord om sig själv.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Kommunen, politiker

2 responses to “Stulen kunskap är också kunskap

 1. Húmiles laborant ubi potentes díssident.
  PHAEDRUS

  Gilla

 2. Staffan Håkansson

  Kan det vara så att detta är en möjligt skandal så att en POLISANMÄLAN borde göras.
  Det verkar inte som kommunens politiker och tjänstemän vet vad Demokrati är och att vi medborgare har demokratiska rättigheter.
  Är det så att dom lever på en helt annan nivå än oss vanliga medborgare???????
  MVH
  Staffan

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s