Vad får skolan kosta?

Som ni vet vid det här laget är skola en laddad fråga och debatten går het på många ställen i Sverige idag. Skolor läggs ner, lärare sägs upp. Man skär och man skär. Så vi ställer oss samma fråga som de just nu gör i Gävle. Vad får skolan kosta och när tar det stopp? Kanske resonerar de politiker som bestämmer idag att  “Det är inte mitt problem, det får någon annan ta hand om”. Men det är DITT problem, du som är med och bestämmer, i fall våra barn inte får en trygg och balanserad skolgång. Dagens barn är morgondagens vuxna.
I Gävle låter debatten i ett par fall så här:

Skolkontorets evangelium

Publicerad i Arbetarbladet, Gävle 2009-01-23

Detta utspelade sig på den tiden då barn och ungdomsförvaltningen i Gävle gick ut med ett påbud, att en tredjedel av alla SO/NO-lärare, 54 stycken, skulle varslas.

Läs hela insändaren här: Arbetarbladet

Hur viktig är våra barns utbildning?

“Att en anpassning långsiktigt måste göras kan vi som facklig part inte slå ifrån oss. Frågan vi ställer oss är när gränsen för vad en organisation kan klara är nådd? Barn- och ungdomsförvaltningen har fått strikta direktiv på att uppnå budget i balans vilket har lett till att kommunens högsta ledning följer utvecklingen inom B&U månad för månad. Den fråga alla Gävlebor och folkvalda politiker måste ställa inför framtiden är; Hur viktig är en god grundutbildning av Gävles barn och ungdomar? Ska den bedrivas i kommunal regi? Vad får god kvalitet kosta?”
Läs hela artikeln här: Arbetarbladet

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under politiker, skola & lärande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s