Bostadsbrist?

I Dagens Industri den 31/1 hittar vi följande citat uttalat i samband med en Demoskopmätning som visar att de flesta vill bo i eget hus:

”Koncentrationen till storstäderna ökar risken för att dagens akuta bostadsbrist kommer att accelerera. Det drabbar morgondagens unga, som redan i dag har svårt att etablera sig på bostadsmarknaden på grund av bristen på billiga bostäder”, säger Peeter Pütsep, vd för Svensk Fastighetsförmedling.

När man dessutom vet att flera undersökningar under 2008 visade att många människor vill bo på landet så undrar man varför våra styrande politiker så ihärdigt arbetar för att göra det omöjligt för dem som vill, att flytta ut till orter utanför städerna. Genom att steg för steg montera ner landsbygden kommer man att bidra till en i slutänden ohållbar situation där bostadsbristen i centralorterna kommer kräva nya byggen, som människor egentligen inte vill bo i. Att tvingas bo i staden på grund av att servicenivån utanför städerna sjunkit under det uthärdliga är inte bara en personligt problem för den det berör utan också ett stort samhällsekonomiskt feltänk.

Redan 2006 skrev Lantmäteriet på sin hemsida om hur fler vill bo på landet och uppmanade dem som skulle sälja sina fastigheter att dela upp marken på flera köpare så att fler skulle få möjlighet att leva där de vill.

Gör det möjligt för människor att välja var de vill bo så kommer  bostadsbristen att lösa sig självt.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Levande Landsbygd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s