Informationsmöte om friskola drog storpublik

Nära 150 personer hade trängt in sig i församlingshemmet för att lyssna  när Karl-Oskarskolans representant Bengt Eriksson kom till Bräkne-Hoby i kväll. Han klargjorde att det är Karl-Oskarskolans intention att starta både på SoftCenter och i Bräkne-Hoby redan till hösten. Skolan i Bräkne -Hoby blir i klasserna 6-9 och man letar nu lokaler till verksamheten. Inget är helt bestämt om lokalerna men förhoppningen är god om att Bräkne-Hoby åter kommer att ha en fullständig grundskola till hösten.

motemars

Bengt Eriksson redovisade också att friskolor har samma skyldigheter och lyder under samma läroplan och skollag som kommunala skolor. Enda skillnaden är att en friskola måste vara bättre eftersom den är just frivillig. Anmälningarna till den nya skolan strömmade in redan under kvällen och man bildade också en intresseförening för alla dem som vill jobba med och för friskolan. Mer information finns på hobyfriskola.wordpress.com, där finns också anmälningblankett att ladda ner. Engagemanget och glöden hos Ronnebys landsbygdsbor har sannerligen inte svalnat utan om något blivit ännu större.

Annonser

1 kommentar

Filed under friskola, Levande Landsbygd

One response to “Informationsmöte om friskola drog storpublik

  1. Ola Pagels

    Tack för ett jättebra möte. En hälsning till Bengt. Jag tyckte han fick fram det vi ville höra. Ett fortsatt högstadium med kvalitén i fokus och möjligheten att driva en mindre skola där alla elever blir sedda.
    Samma sak viskade vår förre rektor Laila Andersson till mig när nedläggningen av Hobyskolan presenterades för nästan exakt ett år sedan i kommunfullmäktigesalen i Ronneby. Då trodde vi att vi skulle få de styrande politikernas gehör för vår fina kommunala skola, men tyvärr vi bedrog oss.
    Det här gjorde Ni bra och det bådar gott!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s