Straffet för landsbygdens ovilja att kapitulera

Gästbloggare: Ulrika von Buxhoeveden, förälder i Hoby

Att Saxemara skola genast nämns som nedläggningshotad om en friskola etablerar sig på Soft Center är anmärkningsvärt. Det handlar om att strypa landsbygden i mellersta Blekinge till tystnad enligt principen ”Bråkar ni, nedmonterar vi ännu mer.” Om vi, som boende på landsbygden, ifrågasätter om det är rationellt ur samhällsutvecklingssynpunkt blir svaret mellan raderna: ”Samhällsutvecklingen kan kvitta. Om ni bråkar nedmonterar vi tills ni håller klaffen.”

Vi föräldrar i västra kommundelen har bara en sak att säga till er föräldrar i Saxemara. Organisera er omedelbart. Lägg inget krut på att argumentera med kommunledningen, de lyssnar inte. Sätt er istället vid alla kaffebord ni kan och gå igenom listan på partier som skall svartlistas i lokalvalen om 1½år. Om man bor på landsbygden i Ronneby Kommun är det viktigt att skilja på hur ni röstar i lokalvalet och till riksdagen om ni vill rösta efter er ideologi. Det här handlar inte om partipolitik.
Politikerna i Ronnebys styrande konstellation, är människor som inte kan planera, som inte kan räkna, som utan att blinka drar på sig ett underskott på 2 miljarder och som är så arga på landsbygdsbefolkningen att vi inte kan räkna med något som helst samarbete.
För att citera en amerikansk politiker, det måste till ”förändring”!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Gästblogg, Levande Landsbygd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s