Vem värnar landsbygden?

I morgon måndagen den 20 april blir en händelserik dag i Ronneby kommun politiskt sett.

Först ut är alliansen som besöker Kulturcentrum under lunchtid för att träffa och samtala med invånare i kommunen. Enligt utsago reser de runt i landet för att skapa en grund för en valplattform inför valet 2010, genom att fråga väljare om vilka frågor som är angelägna. Vi hoppas att många engagerade människor åker dit och frågar HUR dom tänkt sig att stödja och iscensätta utveckling av landsbygden och glesbygden i vårt land!

Senare på kvällen samlas Ronneby socialdemokratiska arbetarkommun i Bräkne-Hoby folkets hus för att diskutera motioner till partikongressen. Som betraktare kan man fråga sig varför man har valt att mötas i Bräkne-Hoby? Hoby är en landsbygdsort och socialdemokrater i Hoby och Ronneby har mycket tydligt under 2008 manifesterat sin misstro till landsbygden och dess invånare som en resurs för kommunen. Först satte representanterna för Hoby och Hallabro/Backaryd (Krister Hallberg, Monika Lindqvist och Birgitta Andersson) upp ett spel för gallerierna där de avstod från att rösta om nedläggningen av landsbygdsskolorna genom att i samråd med sitt parti inte närvara vid kommunfullmäktigemötena. De bekände dock sin rätta färg genom att två dagar senare (efter det sista mötet i frågan) faktiskt närvara vid klubbningen av budgeten 2009 där nedläggningen av landsbygdsskolorna explicit definierades. Läs om historien på följande länkar:

I morgon är en annan dag Vad håller dom på med?! Med mössan i hand Elever känner sig kränkta

Vad är det man brukar säga?: ”Man står sig själv närmast”? Invånares, och framför allt inte barns, väl och ve får inte stå i vägen för den egna politiska karriären. Något som Monika Lindkvist uttryckte i en intervju i Radio Blekinge. Hobypolitiker bör skämmas (BLT) Hobypolitiker väljer lojalitet mot partiet (Radio Blekinge)

Krister Hallberg refererar till en annan taktik. Han menar att han inte fick gehör för sin åsikt i partigruppen, men att man inte röstar efter eget huvud i Ronneby partigrupp. Detta måste vara en inskränkande regel man upprättat lokalt, eftersom en av Landsbygdsupprorets läsare  ringde  till socialdemokraternas högkvarter i Stockholm och frågade om det stod någonstans i regelverk och stadgar att socialdemokrater inte får rösta efter egen åsikt. Givetvis fanns det inte någon sådan regel.  Jag är orolig för nästa valrörelse (Sydöstran)

I sin annons i BLT, där socialdemokraterna kallar till sitt möte har man också lagt in följande fras: ”Glöm inte att rösta 7:e juni”. Detta är verkligen något att beakta när man gör sitt val i juni. Landsbygdspolitiken är undermålig på nationell nivå och förnedrande på kommunal. Vill vi föra vidare detta synsätt på resurser och tillgångar till EU-nivå?

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Levande Landsbygd, politiker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s