För förändring behövs högt i tak

Ronneby kommun hamnade längst ner på Sverigelistan när Svenskt näringsliv undersökte hur det stod till med företagsklimatet i landet. Det finns många som vill råda bot på detta. Ett intressant och lovvärt initiativ kommer från Ronnebyföretagaren Henrik Svanberg, som startat Facebookgruppen ”Tillsammans kan vi göra Ronneby bättre”. Redan nu finns det 500 medlemmar, som vill stötta och förhoppningsvis också komma in med idéer om hur man ska lyfta en kommun som ligger i botten.

Beskrivning av gruppen Tillsammans kan vi göra Ronneby bättre på Facebook:
Senaste tiden har det varit mycket skriverier i media om Ronneby, tyvärr är det allt som oftast i negativ mening. Högskolan försvinner, skolor läggs ner, butiker slå igen, arbetslösheten ökar, butiksinbrott och personrån tillhör vardagen och kommunen blir utsedd till Sveriges sämsta företagskommun. Politikerna och tjänstemännen i stadshuset har börjat inse problemet och tanken med denna grupp är att vi ska hjälpa dem att göra Ronneby till en attraktivare stad igen, kanske har du förslag och visioner på hur vi Tillsammans kan vi göra Ronneby bättre. Inga förslag är för dåliga att dela med sig, men personangrepp mot politiker och tjänstemän är helt förbjudet. Ta nu en riktig fundering på vad som behövs göras med vår kära kommun och kom i håg Tillsammans kan vi göra Ronneby bättre.

Högt i tak och någon som lyssnar på idéer från invånarna kan leda till mycket i det långa loppet.

Vad är Facebook: Facebook är ett s.k. socialt media, där man kan lägga upp listor med sina vänner och bekanta (som också är medlemmar på Facebook). Medlemmarna kommunicerar genom att skriva meddelanden till varandra, lägga upp bilder, tipsa om länkar och annat roligt som att skicka digitala kramar, snöbollar och drinkar till varandra. Samtidigt har Facebook blivit en plats där man kan skapa grupper som vill protestera, uppmärksamma orättvisor, driva frågor och diskussioner, lyfta fram viktiga personer, mm. För att komma åt gruppen måste du därför bli medlem på Facebook.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s