Årets Landsbygdskommun – nu är det klart!

Som flera inlägg och kommentarer på bloggen tidigare berättat om, sökte Ronneby kommun till utmärkelsen Årets Landsbygdskommun. Vi ställde oss tvekande till ansökan med anledning av den drastiska nedmonteringen av våra skolor som majoriteten i kommunfullmäktige vill driva igenom på torsdag.
Vi påpekade i inlägget Skolbeslutet redan fattat? att de två sidor Ronneby kommun skrivit om t.ex. Bräkne-Hoby kom till korta mot Kalmars 30 sidor om Ljungbyholm (2000 inv.). Idag kom svaret, svart på vitt. Det tyckte ”Hela Sverige ska leva” också! KALMAR blev åretas landsbygdskommun. Motivationen löd:

”Hela Kalmar ska leva är det uttalade målet för Kalmar kommun. För att nå detta provar kommunen nya vägar. Kommunen arbetar strategiskt med att ta fram nya demokratiska verktyg och föra en dialog med invånarna för ökad delaktighet och en positiv utveckling på landsbygden.”

Ett stort GRATTIS till Kalmar för att ni hittat en väg mot hållbar utveckling!

Slutledning; Ronneby har en LÅNG väg att gå!


För att läsa mer om Kalmars projekt se Ola Pagels kommentar 16/11 under Landsbygdupproret.

Annonser

4 kommentarer

Filed under Levande Landsbygd

4 responses to “Årets Landsbygdskommun – nu är det klart!

 1. Årets landsbygdskommun presenteras en nedläggningshotad skola som räddats.

  På hela Sverige skall levas webbsida presenteras årets landsbygdskommun Kalmar med en bild på Tvärskogsskolan som var nedläggningshotad för några år sedan men som nu är dubbelt så stor och elevantalet ökar. Klicka på länken på Hela Sverige skall levas hemsida:
  http://www.helasverige.se/doc.ccm?id=1
  Visst är skolfrågan en av de absolut viktigaste landsbygdsfrågorna.

  Gilla

 2. Ronnebybo

  Rune Kronkvist erinrade på kommunfullmäktige att Bräkne-Hoby kommun sammanslogs med Ronneby kommun för cirka 40 år sedan. Man kunde uppfatta detta som någon slags påminnelse, att vi i Bräkne-Hoby numera faktiskt lyder under Ronneby kommun. I kväll på väg till min hemkommun Ronnebys centrum klack det till i mig. Det är ju precis tvärtom. Vi i västra kommundelen räknas ju fortfarande inte tillhöra Ronneby. Välkomstskylten till Ronneby står någonstans strax väster om Galtsjön. Verkligheten är ju inte alls som Rune antyder. Vi utanför Ronneby centrum vill ju vara med och utveckla hela vår kommun och tillsammans med stan få vår kommun att växa. Det är vi som har fokus på helheten.
  Om någon av våra partipolitiker läser denna kommentar anmodar jag Er att lyfta frågan om välkomstskyltarnas placering i Ronneby kommun.
  Det är viktigt att Ni partipolitiker som är valda som våra ombud från landsbygden för vår talan. Det är det uppdraget vi ger Er när vi röstar vart fjärde år.

  Gilla

 3. LM

  När man kommer norr i från så står skylten strax före rondellen vid ÖB. Det säger väl en del…..

  Gilla

 4. Pingback: Vem har egentligen missat kommunsammanslagningen?! « Landsbygdsupproret!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s